anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 14:54:36 Onderwerp: Gevulde Champignons Shoarma Style |
|
|
Gevulde Champignons Shoarma Style
Ingrediƫnten voor 8 per.
ca. 250 gr. gehakt
shoarma kruiden
ca. 150 gr. (italiaanse) wokgroenten
sjalotje
tenen knoflook
8 reuze champignons
zout en peper naar smaak
olijfolie
geraspte oude kaas
Bereiding
Snij de sjalotten en knoflook fijn
Breek de stelen van de champignons en snijd ze in kleine stukjes, maak de hoedjes van de champignons schoon met een borsteltje of stuk keukenpapier.
Bak het gehakt rul in de wok en kruid ze met de shoarma kruiden (naar smaak), haal de gehakt eruit en bak op een middelmatig vuur de uien, champignonsteeltjes en knoflook (fijngesneden).
Zet het vuur weer op maximum en doe het gekruide gehakt terug in de wok samen met de wokgroenten.
Wok het geheel ca. 5 min. door en gooi de massa regelmatig om in de wok. (met een spatel mag ook).
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 gr.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olijfolie.
Zet de champignonhoedjes met de bolle kant in de schotel en vul deze met het gehaktmengsel.
Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed aan in het hoedje.
Strooi er de geraspte kaas over en zet ze in de oven voor ca. 20 min.
Lekker als amuse of als hapje. Maar kan zeker ook als bijgerecht.
Bron: kookjij |
|