anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 15:01:25 Onderwerp: Indische Makreelspiesjes |
|
|
Indische Makreelspiesjes
Ingrediƫnten:
2 verse makrelen (ca.300 gr) in filets gesneden
2 teentjes knoflook
1 eetl. geraspte verse gember
2 theel. sambal badjak
4 eetl. sojasaus
3 eetl. arachide of zonnebloemolie
150 gr. atjar tjampoer (uit een pot)
1 krop verse sla (bijv. little gem)
18 tapasspiesjes
Bereiding:
Snijd de makreelfilets in de lengte doormidden en snijd iedere helft weer in 3 kleinere stukken.
Rasp de knoflook en gember, doe dit met de sambal, sojasaus en olie in een schaaltje en roer dit door zodat een mooie marinade ontstaat.
Laat de makreel er ongeveer 15 min. in marineren.
Rijg iedere gemarineerde makreelfilet aan een spiesje.
Verhit een grillpan voor op een hoog vuur en smeer deze eventueel in met wat olie.
Bak de makreelspiesjes om en om in ongeveer 3 min. goudbruin en gaar.
Laat de atjar tjampoer uitlekken.
Leg 18 slablaadjes op een schaal en schep hier wat atjar in en leg er de makreelspiesjes op.
Bron: Carin Leenders de Vries |
|