anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 15:32:02 Onderwerp: Zalmbonbons met Appelvulling |
|
|
Zalmbonbons met Appelvulling
Voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min.
Benodigdheden:
2 Pink Lady appels
handje rucolablaadjes
1 klein stronkje witlof
40 g pittige blauwschimmelkaas (roquefort of gorgonzola)
zout, peper
citroensap
olijfolie extra vergine
300 g zalmfilet in plakjes
extra nodig: plastic folie, kleine ronde vormpjes (bijvoorbeeld hele kleine kopjes)
Bereiding:
Maak de appels schoon en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rucola en witlofblaadjes fijn.
Meng in een kom de appelblokjes, rucola, witlof en kaas.
Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
Bekleed de vormpjes met plastic folie en vervolgens met zalmplakjes.
Schep de appelsalade erin.
Klap de zalmplakjes terug over de salade heen, zodat ze ingepakt zijn.
Haal de bonbons uit de vormpjes en verwijder de folie.
Serveertips
Garneer de zalmbonbons met een klein blaadje rucola en serveer ze op een mooie schaal of amuselepels.
Bron: Life & Cooking
Mijn persoonlijke aantekening:
ik neem gerookte zalm, voeg geen zout toe en gebruik een kleine muffinvorm |
|