Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 12:57:09 Onderwerp: Entrecote met Chimichurri |
|
|
Entrecote met Chimichurri
Ingrediënten
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
1 bos peterselie, fijngehakt
4 eetlepels (rode) wijnazijn
200 ml olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 theelepel oregano
Tabasco
4 entrecotes
Voorbereiden
Meng de peper en peterselie door de azijn en olie tot een homogene saus ontstaat. Roer de gesnipperde ui met de oregano erdoor. Breng op smaak met zout en enkele druppels Tabasco. Laat de saus zeker 2 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bereiden
Bestrijk de entrecotes dun met olie en rooster ze in ca. 8-10 minuten in een hete grillpan of op de barbecue bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de saus erbij.
Extra benodigd
Grillpan _________________
|
|