anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 16:17:50 Onderwerp: Oosterse Sperziebonen |
|
|
Oosterse Sperziebonen
Ingrediënten:
300 gram sperziebonen (of snijbonen)
2 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook fijngehakt
1 tl komijn (djinten)
1 tl mosterdzaadjes
1 tl geelwortel (kurkuma)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tomaten grofgehakt
2 tl verse gember geraspt
2 tl suiker
½ à 1 tl zout
citroensap naar smaak
(indien nodig wat kokend water extra of een beetje bouillon)
garnering: 1 el verse koriander of peterselie gehakt
Bereiding:
Water met wat zout aan de kook brengen.
Ondertussen de bonen afhalen en in schuine stukken van ± 4 cm snijden.
De bonen ± 3 a 5 minuten laten koken (of wat langer tot bijna beetgaar) en daarna afgieten in een vergiet.
Apart houden tot gebruik.
De olie in een wok verhitten en de knoflook 1 minuut wokken (niet te bruin laten worden, goed roeren.
Dan komijn + mosterdzaad ook 1 minuut erbij wokken.
Nu de kurkuma + ketoembar erbij en weer 1 minuut wokken.
De tomaatstukjes toevoegen en 1 à 2 minuten wokken tot ze zacht zijn.
De bonen gaan nu in de wok bij de kruiden en tomaten.
Goed roeren.
Toevoegen:
gember + suiker + wat citroensap naar smaak en eventueel nog wat zout.
Laat alles nu zachtjes sudderen tot de bonen naar jouw smaak gaar zijn.
Proeven en indien nodig bijkruiden.
Vóór het serveren de verse koriander of peterselie erover strooien.
Bron: Flavia Vasco de Sousa van Kookjij |
|