|
esmakole PSP
|
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 14 Jul 2024 10:25:57 Onderwerp: Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing |
|
|
Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing
Heerlijk...ik ben gek op hartige taarten en quiche`s
Met een kommetje soep vooraf en een salade erbij,
een volledige maaltijd
Koel wit wijntje of rose erbij
Yummieeeee
Ingrediƫnten:
Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden
(ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)
150 gram zachte geitenkaas
(mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
6 plakjes ontbijtspek
handje vol walnoten
3 eieren
1 bosui in dunne ringetjes
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels honing
Zout & peper
Bereiden:
Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg.
Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.
Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen.
Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem.
Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten.
Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.
Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper.
Meng dit goed door elkaar.
Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.
Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg.
Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei.
Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.
Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.
Serveertip
Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla
Bron: Smulweb _________________
|
|
Terug naar boven |
|
|
|
Geplaatst: 14 Jul 2024 10:25:57 Onderwerp: |
|
|
|
|
Terug naar boven |
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|