Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 14 Jul 2024 11:18:26 Onderwerp: Knoflooktaart met Balsamico |
|
|
Knoflooktaart met Balsamico
Wie durft.................
Er gaan maar liefst 3 bollen knoflook in
Nu word de smaak met carameliseren een beetje zoeter van smaak
En het "rauwe" van de knoflook verdwijnt......
Heerlijk van smaak is deze taart
Maar eet het wel gelijk met je partner
En met deze knoflook is het echt lekker
Ingredienten
250 gram bloem
125 gram boter (in stukjes)
1 Eidooier
50 ml Water
Snufje zout
Vulling:
3 bollen knoflook (Ail Rose de Lautrec)
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels Balsamicoazijn
220 ml water
1 theelepel suiker
2 theelepels verse tijm
Zout en peper
120 gram zachte geitenkaas
120 gram harde geitenkaas
2 Eieren
200 gram Créme Fraîche
Bereiden
Voor het deeg
Alle ingredienten door elkaar mengen
Maak er een bolletje van en laat in de koelkast rusten voor 2 uur
Haal een kwartier voor het uitrollen het deeg uit de koelkast
Rol het uit op een bebloemd werkvlak
Vul een ingevette en bebloemde deegvorm ermee
Prik met een vork gaatjes in de bodem
Zet het bakblik in de koelkast voor 30 minuten
Haal het deeg uit de koelkast en leg er bakpapier in en bonen
Bak de taart 15 minuten op 180 graden
Haal het bakpapier en de bonen eruit
En bak de taart nog even voor 5 minuten
Vulling
Haal de knoflookteentjes uit de bollen
Maak ze schoon en doe ze in een steelpannetje
Bedek ze met water en breng aan de kook
Laat ze 3 minuten doorkoken
Giet ze in een zeef en droog ze af met keukenrol
Zet het pannetje weer op het vuur en laat uitdampen
Giet de knoflookteentjes erin
Olijfolie, suiker, tijm en snufje zout toevoegen en de knoflookteentjes bij hoog vuur 2 minuten laten bakken
De balsamico azijn toevoegen en 10 minuten bij midden hoog vuur laten koken
Tot het vocht bijna is verdampt en de knoflooktenen met donkerbruin karamelsiroop zijn bedekt
Haal van het vuur af
De kaassoorten raspen en fijn maken
Verdeel over de taartbodem
Leg de knoflookteentjes erop
De eieren met de creme fraiche los kloppen
Kruiden met peper en zout
Giet over de taart uit
Bak de taart in 30 a 40 minuten bij 180 graden celsius
Tot de vulling goudbruin en gaar is.
Laat iets afkoelen en serveer met een frisse salade
Bron: Kuriositeiten Laden _________________
|
|