esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Pavlova met Kersen en Mascarponeroom.

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Gebak
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 14 Jul 2024 11:58:18    Onderwerp: Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Reageren met citaat



Pavlova met Kersen en Mascarponeroom.

Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak?
dan is deze pavlova iets voor jou.
Met mocca eb caramel lust ik het heel graag
Maar deze versie is ook heel erg yummie......


Ingredienten

Pavlova:

6 eiwitten
1&1/2 theelepel cream of tartar
1/4 theelepel zout
1 & 1/4 cup suiker

Mascarponeroom

2 cups slagroom (geklopt)
1 cup mascarpone
1 cup poedersuiker

Kersencompote:

1 & 1/2 cup kersen
1/2 cup suiker
1/2 cup water
3/4 cup rode wijn
2 theelepels vanille (merg of extract)
1 eetlepel citroensap

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 80 graden
Klop de eiwitten tot ze bijna wit zijn
Voeg de cream tartar en de zout toe
Klop nog beetje verder
Voeg de suiker beetje bij beetje toe tot alles is opgenomen door het eiwit
Klop tot de eiwitten tot stevige pieken
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Gebruik de rand van een bord of bakblik om een cirkel op het bakpapier te tekenen,
Draai het bakpapier om
Neem het eiwit en verdeel over de binnenkant van de cirkels
Zet in de oven en laat de pavlova`s bakken voor ca 1 & 1/2 uur.
Zet dan de oven uit en laat ze geheel afkoelen in de oven.

Ontpit de kersen en halveer ze
Doe de rode wijn in een pannetje en breng aan de kook
Laat het inkoken tot een half kopje
Voeg de kersen en de rest toe
Laat een half uurtje staan op laag vuur tot de kersen zacht zijn.
Zet opzij en laat afkoelen

Doe de koude room in een koude kom
Klop ze tot ze luchtig word
Voeg de mascarpone toe en de suiker beetje bij beetje toe
Voorzichtig dat je het niet te ver doorklopt (dan word het boter)
Zet opzij.

Zet een pavlova op een serveerbord
Schep de helft van het mascarponemengsel op de pavlova
Strijk het beetje glad en schep er een lepel kersen compote over
Zet de 2de pavlova erboven op
Bedek met de rest van het mascarpone mengsel en een goede schep kersencompote



Bron: Cooks with Cocktails
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 14 Jul 2024 11:58:18    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Gebak Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.