esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Citroen Bosbessen Trifle

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Desserts
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 14 Jul 2024 14:27:02    Onderwerp: Citroen Bosbessen Trifle Reageren met citaat



Citroen Bosbessen Trifle

Een echte showstopper deze trifle....
en reken maar dat het lekker is.
Je kunt zelf cake bakken of een kant en klare cake nemen.
Ook lemoncurd kun je makkelijk zelf maken...
Ga je toch voor makkelijk neem dan een pot lemoncurd.


Ingredienten:

1 pound cake (boerencake)
480 ml slagroom
50 gram suiker
1 theelepel vanille extract

224 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 theelepel vanille extract
1 cup lemoncurd (kamertemperatuur)
5 a 6 cups blauwe bessen

Voor te garneren:
Bessen en Citroenplakjes

Bereiden:

Snij de cake in dobbelsteentjes en zet even opzij.
Klop de slagroom, suiker en vanille extract tot je stevige pieken hebt (ca 3 minuten)
Zet koud weg tot gebruik
Klop in een andere kom met de mixer op medium snelheid de cream cheese tot het cremig is
Voeg de vanille extract en de lemoncurd toe
Is dit goed vermengd voeg dan de helft van de geslagen slagroom toe
Zet de overige slagroom weer in de koelkast
Doe 1/3 van de cake in een glazen schaal
Doe hierop 1/3 van de bessen
Doe hier de helft van de lemoncurd mengsel.
Herhaal dit
Eindig met een laag cake en een laag bessen
Je kunt de slagroom erover verdelen
Maar je kunt de slagroom ook in een spuitzak doen en spuit rozetten op de laatste bessenlaag
Zet voor 2 a 6 uur in de koelkast
Garneer voor het serveren met de over bessen en schijfjes citroen



TIP:
Om de slagroom stevig te houden kun je er een zakje klopvast door kloppen.
Restantje kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast
Maar ik denk niet dat dat nodig is.
Je kunt ook scheutje likeur (limoncello) over de cake sprenkelen.



Bron: Sally`s Baking Addiction
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 14 Jul 2024 14:27:02    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Desserts Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.