anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 14 Jul 2024 14:11:56 Onderwerp: Kaashapje met Gerookte Zalm |
|
|
Kaashapje met Gerookte Zalm
Ingrediënten
12 stevige kerstomaatjes
80 gr roomkaas met knoflook en kruiden
75 gr geitenkaas (zonder korst)
1 eetlepel zure room
een paar druppels citroensap
5 stengels bieslook, gesnipperd
125 gr gerookte zalm
1½ eetlepel verse basilicum, fijngehakt
Wat snippers bieslook om te garneren
Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 minuten
Extra tijd: 3 uren
Blancheer de kerstomaatjes 10 seconden in een pan kokend water.
Afgieten en onder koud water zetten om af te koelen.
Verwijder de schilletjes met een scherp mes.
Plet de roomkaas met een vork op een bord en rol daar elk tomaatje doorheen (maak eerst je handen een beetje nat) tot het helemaal bedekt is met kaas.
Leg ze op een snijplank bedekt met bakpapier.
Meng de geitenkaas met de zure room, citroensap en gesnipperde bieslook.
Leg de plakjes zalm op een werkvlak en besmeer ze met het kaasmengsel.
Rol ze op (begin bij de dunne kant).
Leg deze rolletjes op een schaal en dek af met huishoudfolie.
Zet de tomaatjes en zalmrolletjes minstens 3 uur in de koelkast om stevig te worden.
Rol de tomaatjes door de basilicum, zodat het blijft plakken aan de kaas.
Snij ze voorzichtig doormidden.
Steek een cocktailprikker in elk half tomaatje.
Zet ze in de koelkast tot gebruik.
Snij de zalmrolletjes met een scherp mes in kleinere (eenhaps) stukjes en zet ze in de koelkast tot gebruik.
Leg de tomaatjes en zalmhapjes op een kleine serveerschaal en garneer met wat bieslook.
Bron: Allrecipes |
|