esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Dulce de Leche

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sauzen zoet
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 15 Jul 2024 09:48:58    Onderwerp: Dulce de Leche Reageren met citaat



Dulce de Leche

Toen ik Dulce de leche had ontdekt vond ik het lekker......
Op ijs of desserts of cupcakes
Heerlijk...
Nu hou ik van die smaken,caramel,mocca,butterschotch
En Dulce de Leche sluit er mooi bij aan
Dus ging ik al gauw op zoek naar een recept om het zelf te maken
Maar van Dulce de Leche kwam ik er eigenlijk maar 1 tegen
En het was nog een gevaarlijke ook....
Om een ongeopend blik voor 3 a 4 uur te koken op het gas
Dat zag ik niet zitten
Je moest het waterniveau in de gaten houden
En ik zag de ravage van het exploderende blik al voor me
Dat was geen optie voor me....
Maar als je blijft zoeken kom je wel iets tegen wat uit te voeren is
Geen exploderende blikjes.....
Dit is dus echt te maken op een veilige manier.


Ingredienten:

1 blik zoete gecondenseerde melk
snufje zout

Bereiden

Zet het ovenrek op de laagste stand
Zet er een bakblik in met een hoge rand
Verwarm de oven voor tot 200 a 210 graden celsius
Maak het blik gecondenseerde melk open
Roer er een snufje zout door
Giet de inhoud in een glazen schaal die in de oven mag
Dek af met folie
Zet het schaaltje met de melk in het bakblik
Giet in het bakblik kokend water tot halverwege het schaaltje
Bak voor ca 1 uur en 15 minuten of tot de dulce de leche de goudbruine kleur heeft
Giet er ondertussen meer kokend water bij als het nodig is
Haal het bakblik met het schaaltje uit de oven en laat afkoelen
Als het mengsel is afgekoeld , goed doorroeren
Giet in een schone jampot
Zet tot gebruik in de koelkast

TIP:
Wil je het warm gebruiken plaats het mengsel dan even in de magnetron

Bron:Adapted from David Lebovitz
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 15 Jul 2024 09:48:58    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sauzen zoet Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.