Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 15 Jul 2024 13:09:20 Onderwerp: Sinterklaas Cupcakes |
|
|
Sinterklaas Cupcakes
Voor
12 cupcakes
Ingredienten
12 stuks Chocolade Cupcakes (zie ons basisrecept voor deze ingrediënten)
12 stuks Sinterklaas Chocolaatjes
Pepernoten Botercrème
150 gram Roomboter
340 gram Poedersuiker
2 eetlepels Melk
100 gram Pepernoten
Voor de Cupcakes
Ingrediënten
140 gram Bloem
175 gram Fijne Kristalsuiker
30 gram Cacaopoeder
40 gram Chocolade (puur)
125 milliliter Karnemelk
120 milliliter Koffie (afgekoeld)
100 milliliter Olijfolie
1 Ei
1/2 eetlepel Vanille-extract
1/2 theelepel Baking Soda
1 snufje Zout
Bereiden
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
We beginnen met het mengen van de droge ingrediënten.
In een kom mengen we de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, zout en de baking soda.
We smelten de 40 gram pure chocolade in de magnetron.
Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron.
Dus smelt het in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor.
Laat het even afkoelen.
In een kleine kom mengen we het ei, de karnemelk, olijfolie, chocolade en koffie.
Klop het met een garde tot het volledig gemengd is.
Schenk nu de vloeibare ingrediënten in de droge ingrediënten.
Klop het met een garde tot het resulteert in een egaal mengsel.
Schenk het in een maatbeker en vul de cupcakes vormpjes.
Je kan dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen, maar omdat dit mengsel heel vloeibaar is,
kan je het ook in een maatbeker doen en dan de cupcakes schenkend vullen.
Vul de cupcakevormpjes voor ongeveer 75 procent.
Bak de cupcakes af in het midden van de oven voor ongeveer 22 tot 25 minuten, tot de cupcakes weer omhoog veren na het indrukken.
Versieren van de cupcakes
Terwijl de cupcakes in de oven zitten, begin je met het maken van de botercrème.
Mix als eerst de roomboter in een kom tot dit lekker zacht en lichter wordt.
Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe aan de boter tot alles goed gemixt is.
Daarna voeg je de melk toe.
Meng alles goed door elkaar zodat er een romig, glad mengsel ontstaat.
Maal dan de pepernoten fijn en meng deze door de botercrème.
Je kunt voor de versiering een paar kruimels bewaren.
Vul vervolgens een spuitzak met de botercrème.
Wanneer de cupcakes gaar zijn, haal je ze uit de oven.
Laat de cupcakes dan nog een half uurtje afkoelen, voordat je de botercrème hier op spuit.
Plaats een mooie toef pepernoten botercrème bovenop de chocolade cupcakes
Versier deze met de sinterklaas/zwarte piet chocolaatjes en wat kruimels van verkruimelde pepernoten. _________________
|
|