esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Sinterklaas Cupcakes

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sinterklaas recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 15 Jul 2024 13:09:20    Onderwerp: Sinterklaas Cupcakes Reageren met citaat



Sinterklaas Cupcakes

Voor
12 cupcakes

Ingredienten

12 stuks Chocolade Cupcakes (zie ons basisrecept voor deze ingrediënten)
12 stuks Sinterklaas Chocolaatjes
Pepernoten Botercrème
150 gram Roomboter
340 gram Poedersuiker
2 eetlepels Melk
100 gram Pepernoten

Voor de Cupcakes

Ingrediënten

140 gram Bloem
175 gram Fijne Kristalsuiker
30 gram Cacaopoeder
40 gram Chocolade (puur)
125 milliliter Karnemelk
120 milliliter Koffie (afgekoeld)
100 milliliter Olijfolie
1 Ei
1/2 eetlepel Vanille-extract
1/2 theelepel Baking Soda
1 snufje Zout

Bereiden

Cupcakes

Verwarm de oven voor op 160 graden.
We beginnen met het mengen van de droge ingrediënten.
In een kom mengen we de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, zout en de baking soda.
We smelten de 40 gram pure chocolade in de magnetron.
Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron.
Dus smelt het in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor.
Laat het even afkoelen.
In een kleine kom mengen we het ei, de karnemelk, olijfolie, chocolade en koffie.
Klop het met een garde tot het volledig gemengd is.
Schenk nu de vloeibare ingrediënten in de droge ingrediënten.
Klop het met een garde tot het resulteert in een egaal mengsel.
Schenk het in een maatbeker en vul de cupcakes vormpjes.
Je kan dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen, maar omdat dit mengsel heel vloeibaar is,
kan je het ook in een maatbeker doen en dan de cupcakes schenkend vullen.
Vul de cupcakevormpjes voor ongeveer 75 procent.
Bak de cupcakes af in het midden van de oven voor ongeveer 22 tot 25 minuten, tot de cupcakes weer omhoog veren na het indrukken.

Versieren van de cupcakes

Terwijl de cupcakes in de oven zitten, begin je met het maken van de botercrème.
Mix als eerst de roomboter in een kom tot dit lekker zacht en lichter wordt.
Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe aan de boter tot alles goed gemixt is.
Daarna voeg je de melk toe.
Meng alles goed door elkaar zodat er een romig, glad mengsel ontstaat.
Maal dan de pepernoten fijn en meng deze door de botercrème.
Je kunt voor de versiering een paar kruimels bewaren.
Vul vervolgens een spuitzak met de botercrème.
Wanneer de cupcakes gaar zijn, haal je ze uit de oven.
Laat de cupcakes dan nog een half uurtje afkoelen, voordat je de botercrème hier op spuit.
Plaats een mooie toef pepernoten botercrème bovenop de chocolade cupcakes
Versier deze met de sinterklaas/zwarte piet chocolaatjes en wat kruimels van verkruimelde pepernoten.
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 15 Jul 2024 13:09:20    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sinterklaas recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.