Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 15 Jul 2024 13:20:51 Onderwerp: Hartige Sinterklaasletter |
|
|
Hartige Sinterklaasletter
Ingredienten
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
300 gr rundergehakt
1 teentje knoflook
1 tl cayennepeper
Scheutje ketjap manis
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
Handje paneermeel
Zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stop het gehakt in een kom. Pers een teen knoflook uit boven het gehakt.
Voeg de cayennepeper, wat zout en een scheutje ketjap bij het gehakt.
Voeg een eitje toe en een handje paneermeel en meng het even goed doorelkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan een extra handje paneermeel toe.
Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en snij het in de lengte doormidden (van de andere helft kun je lekkere appelflappen maken). Verdeel het gehaktmengsel als een soort worst over het bladerdeeg. Je kunt ook het hele vel bladerdeeg gebruiken, dan krijg je een iets dikkere korst.
Rol het bladerdeeg nu op en druk de uiteindes iets aan. Zorg dat alle naadjes goed dicht zijn.
Vorm er een grote S van, de S van de Sint!
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eigeel.
Bak de hartige banketletter in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. _________________
|
|