anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 15 Jul 2024 14:09:57 Onderwerp: Bruine Bol met Witlof en Kastanjechampignons |
|
|
Bruine Bol met Witlof en Kastanjechampignons
Ingredienten
- 2 bruine bollen of pistolets
- 1 eetlepel olijfolie of notenolie
- 100 g hamreepjes
- 2 struikjes witlof, in repen
- 100 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Halveer de bruine bollen en hol ze eventueel iets uit.
- Verhit de olie en bak hierin de vleesreepjes 3 minuten.
- Schep de witlof en champignons erdoor en roerbak nog 3-4 minuten.
- Blus af met balsamicoazijn en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Vul de bruine bollen ermee.
Mijn tip: ik zou er een uitje en een teentje knoflook doorheen doen
* Neem in plaats van witlof eens prei of paksoi.
* Maak er een vegetarisch broodje van en gebruik zachte geitenkaas in plaats van vlees.
Verkruimel dit boven de gevulde broodjes.
Bron: Voorlichtingsbureau Brood |
|