Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 16 Jul 2024 12:27:53 Onderwerp: Speculaas Boterkoek |
|
|
Speculaas Boterkoek
Ingrediënten
300 gram tarwebloem
2 eetlepel speculaaskruiden
250 gram lichtbruine basterdsuiker
250 gram ongezouten roomboter
½ tl theelepel zout
1middelgroot scharrelei
35 gram amandelschaafsel
Bereiden
Zeef de bloem boven een kom en meng met de speculaaskruiden en de basterdsuiker.
Snijd de boter in 3 plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in stukjes.
Voeg het zout toe en kneed met koele handen snel tot een deegbal.
Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg erover.
Strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant van het deeg ermee.
Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het deeg, zo voorkom je dat het ei straks loslaat.
Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in ca. 30 min. goudbruin.
Laat minimaal 4 uur (liever langer) afkoelen en snijd in stukjes. _________________
|
|