esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gevulde Speculaas

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sinterklaas recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 16 Jul 2024 12:55:23    Onderwerp: Gevulde Speculaas Reageren met citaat



Gevulde Speculaas

Laat de geur van versgebakken speculaas je huis vullen met dit heerlijke recept voor gevulde speculaas.
Met een knapperige korst, smeuïge amandelspijs en lekkere speculaaskruiden is dit een echte traktatie voor tijdens de koudere dagen.


Ingredienten:

110 gr boter
125 gr bruine basterdsuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eetlepels melk
2 eetlepels speculaaskruiden
1 Snuf zout
300 gr amandelspijs
1 ei
1 eetlepel amandelschaafsel

Benodigdheden

Bakpapier
Bakvorm 20x20 cm ( of rechthoek )


Bereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.

Mix voor het deeg de boter samen met de bruine basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, de melk, speculaaskruiden en een snufje zout door elkaar tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in twee delen, waarbij eentje net iets meer is.
Wikkel in plasticfolie en leg minimaal een half uur in de koelkast.

Voor de vulling,

Meng de amandelspijs met de helft van het ei tot het glad en smeerbaar is.

Neem het folie met het grootste deel van het deeg en rol uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een vierkante of rechthoekige lap die net iets groter is dan de bodem van je bakvorm.
Leg deze lap in de bakvorm en zorg dat ook een stukje van de randen bedekt zijn.
Verdeel de amandelspijs gelijkmatig over deze deegbodem.

Rol het andere deel van het deeg uit tot een lap van dezelfde grootte en leg deze over de amandelspijs.
Druk de randen licht aan.
Klop het resterende ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de speculaas.
Strooi het amandelschaafsel erover.

Bak de gevulde speculaas in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot hij mooi goudbruin en gaar is.
Laat hem afkoelen in de vorm voordat je hem in stukken snijdt.
Geniet van je zelfgemaakte gevulde speculaas!
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 16 Jul 2024 12:55:23    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Sinterklaas recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.