esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Mini-Aardappelgratin met Pan Pan

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kaas
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 16 Jul 2024 14:02:29    Onderwerp: Mini-Aardappelgratin met Pan Pan Reageren met citaat



Mini-Aardappelgratin met Pan Pan

Een heerlijk bijgerecht!
En met PanPan komijnekaas maak je altijd een feestje van je aardappelgratin.
Of je het nou gebruikt als mooie aanvulling op je kerstdiner of je het gewoon op een doordeweekse avond maakt, hiermee zit je altijd goed.
Zo maak je de lekkerste aardappelgratin!

Ingredienten

4 grote vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakken
1 grote ui, in smalle ringen
50 gram PanPan komijnekaas
250 ml kookroom
zout en peper naar smaak
4 ovenbestendige schaaltjes
boter of olie om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
Kook de aardappelplakjes 4 tot 5 minuten in water met wat zout.
Giet af en laat de plakjes afkoelen.
Nu ga je de schaaltjes vullen.
Vet de ovenschaaltjes in met boter of olie en maak laagjes van de aardappel, ui, zout en peper en natuurlijk de PanPan komijnekaas!
Houd wat komijnekaas achter de hand om aan het einde over de schaaltjes te strooien.
Herhaal het vullen tot alle ingrediƫnten op zijn of de bakjes vol zijn.
Eindig met plakjes aardappel.
Druk de laagjes stevig aan en schenk de kookroom over de bakjes. Verdeel de rest van de komijnekaas over de bovenkant.
Bak de mini-gratins ongeveer 40 minuten in de oven, of totdat de aardappel gaar is en de bovenkant goudbruin.

Tips voor serveren


Je kunt de aardappelgratin tot maximaal twee dagen van tevoren maken en afbakken.
Warm ze dan op de dag zelf even opnieuw op in de oven.

Let op: dek de schaaltjes dan wel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verder kleuren.
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 16 Jul 2024 14:02:29    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kaas Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.