esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kalfslever met Spekjes en Rode Wijnsaus

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 09:10:53    Onderwerp: Kalfslever met Spekjes en Rode Wijnsaus Reageren met citaat



Kalfslever met Spekjes en Rode Wijnsaus

Ingrediƫnten

4 kalfslevers
4 sneetjes ontbijtspek
500 g aardappelen
0,50 savooikool
150 g boter
1 sjalot, fijngesnipperd
250 g champignons
3 platte peterselie
100 g zilveruitjes
100 ml rode wijn
suiker
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

Maak de kool schoon en spoel.
Snijd in fijne repen en fruit in een klontje boter.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat onder deksel zachtjes garen.

Maak de uitjes schoon.
Doe ze in een pannetje waarin ze de bodem volledig bedekken.
Voeg water toe zodat de uitjes net onderstaan.
Voeg er 20 g boter bij en 1 el suiker.
Breng aan de kook tot het vocht verdwenen is.

Snijd het spek in julienne.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Smelt 40 g boter in een pan en bak hierin het spek, sjalot en de champignons.
Doe de champignons en het spek bij de uitjes.

Bak in dezelfde pan met wat extra boter de lever een 5-tal minuten per kant.
Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Blus het aanbaksel met de rode wijn, laat even inkoken en voeg de uitjes, champignons en spekjes bij de rodewijnsaus.
Strooi er de peterselie over.

Serveer de lever met de saus, de gestoofde kool en gekookte aardappelen.
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 09:10:53    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.