esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Jägerschnitzel (Varkensschnitzel met Jachtsaus)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 10:12:25    Onderwerp: Jägerschnitzel (Varkensschnitzel met Jachtsaus) Reageren met citaat



Jachtsaus

Ingrediënten

250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 el tomatenpuree
1 el bloem
1/2 tl gedroogde tijm
versgemalen peper
Schnitzels
3 ongepaneerde varkensschnitzels
bloem
1 ei geklutst
paneermeel
versgemalen zout en peper
boter om in te bakken
Instructies

Jachtsaus

Fruit het uitje met de knoflook in wat boter op laag vuur in ca 5 minuutjes aan.
Tot de ui zacht is, maar niet bruin.

Voeg de champignons en de tijm toe en bak ca 5 minuutjes mee tot de champignons ook lekker zacht zijn.

Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.

Breng ondertussen in een steelpannetje de runderbouillon met de rode wijn aan kook en laat 10 minuutjes goed pruttelen en wat inkoken.

Voeg al roerend met een garde de runderbouillon met de wijn toe en laat de saus ca 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus ietsjes is ingedikt.
Roer af en toe door.
Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper.
Schnitzels

Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.

Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.

Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.

Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de borden. Schep de jachtsaus er overheen.

Strooi er eventueel wat versgehakte peterselie overheen.
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 10:12:25    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.