Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 10:12:25 Onderwerp: Jägerschnitzel (Varkensschnitzel met Jachtsaus) |
|
|
Jachtsaus
Ingrediënten
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 el tomatenpuree
1 el bloem
1/2 tl gedroogde tijm
versgemalen peper
Schnitzels
3 ongepaneerde varkensschnitzels
bloem
1 ei geklutst
paneermeel
versgemalen zout en peper
boter om in te bakken
Instructies
Jachtsaus
Fruit het uitje met de knoflook in wat boter op laag vuur in ca 5 minuutjes aan.
Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de champignons en de tijm toe en bak ca 5 minuutjes mee tot de champignons ook lekker zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.
Breng ondertussen in een steelpannetje de runderbouillon met de rode wijn aan kook en laat 10 minuutjes goed pruttelen en wat inkoken.
Voeg al roerend met een garde de runderbouillon met de wijn toe en laat de saus ca 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus ietsjes is ingedikt.
Roer af en toe door.
Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper.
Schnitzels
Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.
Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.
Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.
Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de borden. Schep de jachtsaus er overheen.
Strooi er eventueel wat versgehakte peterselie overheen. _________________
|
|