anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 10:21:25 Onderwerp: Chocolade Dessert |
|
|
Chocolade Dessert
Voor 8 potjes of glazen
10 min. bereiden
6 uur wachten
Ingrediënten
175 gram pure chocola van topkwaliteit, met ten minste 70% vaste cacao
250 ml slagroom
½ theelepel natuurlijk vanille-extract
½ theelepel piment
1 ei
Bereiden
Hak de chocola in de foodprocessor aan gruis.
Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, doe er het vanille-extract en de piment in en giet de room door de vulopening van de foodprocessor over de chocola.
Laat 30 seconden staan.
Laat de machine 30 seconden draaien.
Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel.
Laat de machine 45 seconden draaien.
Giet het mengsel in wat voor kopjes of potjes je ook gebruikt en zet ze minstens zes uur of tot de volgende dag in de koelkast.
Denk er wel aan ze ruim 20 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun weelderige zijdeachtigheid.
Dit recept levert je bij elkaar 500 ml op en dat is genoeg om 8 potjes met een inhoud van om en nabij 60 ml te vullen.
Als je alleen grotere koppen hebt, pas dan gewoon de hoeveelheden aan.
Persoonlijke noot
"Het zijdeachtige chocolademengsel is zoiets als mousse, maar zonder de geklopte eiwitten, makkelijker te maken en op de een of andere manier minder alledaags, ondanks de gracieuze presentatie van de mousses.
Het maken ervan is belachelijk eenvoudig en je kunt dat indien nodig van tevoren doen.
Je maakt gewoon het mengsel, giet het in kleine potjes (koffiekopjes zijn ook prima) en zet ze in de koelkast om op te stijven.
Nigella Lawson
Bron: Nigella bites van Nigella Lawson |
|