agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 09:40:23 Onderwerp: Scherpe Kung Po Kip 2 personen a la Agnes |
|
|
Scherpe Kung Po Kip 2 personen a la Agnes
Ingrediƫnten
1 dubbele kipfilet
3 knoflooktenen
3 lente-uien of stukje prei
6 plakjes verse gember
5 gedroogde spaanse pepers
1 eiwit-pale medium dry sherry
soja(s)aus
azijn
sesamolie
3 dl olie
50 g ongezouten pindas
sambal oelek
suiker
zout en peper
bindpapje(1eet maizena + 1 eetl water)
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes.
Klop 1 eiwit los met 1 eetl sherry, zout en peper.
Doe de kipfilet hierbij en laat 30 min staan.
Hak lente-ui, knoflooktenen en gember fijn.
Maak een (s)ausje van 2 eetl sojasaus, 1/2 theel azijn, 1/2 theel suiker, 1 theel sesamolie en 1 eetl water.
Verhit op hoog vuur de wok en rooster de pindas tot ze geurig zijn.
Haal uit de wok en zet ze apart.
.
Bereidingswijze
Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok.
Schroei de kip dicht tot ze verkleurt.
Haal met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
Giet de olie op 2 eetl na uit de wok in een bewaarpan.
Verhit op hoog vuur de 2 eetl olie opnieuw.
Roerbak de spaanse pepers snel tot ze gekleurd zijn.
Roerbak knoflook, gember, lente-ui, 2theel sambal en voeg het (s)ausje toe.
Voeg vervolgens de kip toe en bind met zoveel van het bindpapje tot de (s)aus olieachtig begint te worden.
Bestrooi het gerecht met de pinda`s.
Lekker met rijst of pasta _________________
|
|