anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 11:37:06 Onderwerp: Knoflook Saus |
|
|
Knoflook Saus
Nodig voor 4 personen:
2 flinke knoflooktenen (of meer naar smaak)
8 eetl Griekse/Turkse yoghurt
4 eetl mayonaise
1 theel Dijon-mosterd
1 theel provençaalse kruiden
zout en peper uit de molen
Bereiden:
Roer yoghurt, mayonaise, mosterd, provençaalse kruiden en uitgeknepen knoflooktenen door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus liefst minstens een uur staan, dan kunnen de smaken beter intrekken.
Tips:
Let op dat je mooie verse knoflooktenen gebruikt.
Ruiken ze muf? Niet doen.
Eventuele groene kernen eruit halen, die kunnen bitter zijn.
Griekse en Turkse yoghurt zijn veel steviger dan 'gewone' yoghurt.
Omdat ze minder vocht bevatten maar wel veel smaak, zijn ze ideaal voor sausjes.
Neem graag lekkere mayonaise, liefst zonder suiker.
Hellmann's, Devos-Lemmens en Ton's zijn in steeds meer supermarkten te vinden.
Natuurlijk mag er bij gebrek aan provençaalse kruiden ook iets vers van de balkontuin door: bieslook, peterselie, dille of - voor de liefhebber - koriander geven weer een heel ander effect.
Bron: Koken met Karin zonder pakjes en zakjes |
|