anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 11:42:46 Onderwerp: Top Dips |
|
|
Top Dips
Lekker en makkelijk: partydipsauzen die je zelf maakt.
De finishing touch van de dips zit 'm in de drank die je toevoegt.
Geef er veel verschillende soorten rauwkost bij, zoals bleekselderijstengels, paprikareepjes, bospeen, een paar minuten gekookte en daarna afgekoelde broccoli- en bloemkoolroosjes, m
Maar ook bakjes met gekookte mosselen en verschillende soorten vers brood,
zoals Turks brood en Italiaans Focaccia brood zijn lekker om mee te dippen.
Roquefort dip:
Prak met een vork 100 g Roquefort fijn en vermeng dit met 100 g kwark, zout, peper en 1 el calvados.
Italian dip:
Roer 3 el mayonaise, 5 el zure room, 1 tl citroensap, 1 el gehakte groene olijven, 1 tl Italiaanse kruiden, zout, peper en 1 el droge witte vermouth door elkaar.
Walnoten dip:
Roer 150 g kwark, 2 el zure room, 50 g gesnipperde ham en 25 g gehakte walnoten door elkaar.
Maak op smaak met 1 tl citroensap, 1 tl suiker, zout, peper en een scheutje sherry.
Avocado dip:
Halveer een avocado, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Vermeng de avocado in een kommetje met 1 tl citroensap, 2 el creme fraiche, een paar druppels tabasco, zout, peper en 1 el citroenjenever.
Paprika dip:
Roer 150 g kwark, 1 tl citroensap, 1 tl honing, 2 el tomatenketchup, 1 el paprikapoeder en een scheutje cognac of whisky door elkaar.
Bron: Receptenweb |
|