anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 13:39:20 Onderwerp: Clafoutis met geitenkaas en kruiden |
|
|
Clafoutis met geitenkaas en kruiden
Een heerlijke taart met weinig ingrediënten die snel klaar is en waar je veel mee kan variëren.
Ingrediënten
4 eieren
75 g bloem
500 ml slagroom
100 g geraspte gruyère
3 sprietjes kervel, fijngeknipt
3 sprietjes peterselie, fijngeknipt
3 sprietjes bieslook, fijngeknipt
1 rolletje geitenkaas, in plakjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de slagroom. Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen deeg ontstaat. Voeg de geraspte gruyère toe. Voeg de kruiden aan het deeg toe. Meng door elkaar en doe er peper en zout bij.
- Vet een vorm ruim in met boter, schenk het mengsel erin en leg de plakjes geitenkaas vervolgens op de clafoutis. Zet 20 minuten in de oven. Laat de clafoutis afkoelen voor het opdienen.
Bron: het kookboek Clafoutis van Isabel Brancq-Lepage |
|