anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 13:42:36 Onderwerp: Geitenkaas met Paprika en Tijm Galettes met Uienmarmelade |
|
|
Geitenkaas met Paprika en Tijm Galettes met Uienmarmelade
Ingrediƫnten
Voor de uienmarmelade:
2 eetl. olijfolie
3 grote uien, in dunne plakjes gesneden
1 eetl. suiker
1 eetl. balsamico azijn
zout en peper
Voor de galettes:
3 geroosterde rode paprika's (uit een pot), in smalle repen gesneden
olijfolie
4 plakjes bladerdeeg
2 x 150 gr. zachte geitenkaas
2 eetl. verse tijm
1 ei, geklopt
Bereiding:
Verwarm de oven tot 200 gr. en laat je bakplaat in de oven om deze te verhitten
Eerst de uienmarmelade maken.
Verwarm de olie en voeg de gesneden uien toe.
Laat de uien een paar minuten bakken.
Voeg de suiker, balsamico azijn, zout en peper toe en laat dit met een deksel op de pan 20 min. zachtjes stoven tot het mengsel zacht is.
Als het te vochtig is dan nog even zonder deksel laten bakken.
Laat de uienmarmelade afkoelen.
Voor de galettes.
Rol het bladerdeeg wat uit op bakpapier, leg 2 plakjes tegen elkaar aan en maak zo 2 galettes.
Even inprikken met een vork.
Geitenkaas over de galettes uitspreiden.
Rondom ca. 1 cm. vrijhouden.
Tijmblaadjes over de geitenkaas strooien, lepel er de uienmarmelade over en dek af met de paprikareepjes.
Smeer de randen in met het geklopte ei, leg het op de voorverwarmde bakplaat en bak het geheel 20-25 min. in de oven.
Bron: Mary Berry (en een beetje van mezelf) |
|