esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Pie met Kip en Rauwe Ham

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 13:59:33    Onderwerp: Pie met Kip en Rauwe Ham Reageren met citaat


Pie met Kip en Rauwe Ham

Dit is een ideaal gerecht om een restje koude kip of ander gaar vlees in te verwerken.
Serveer met salade of gegrilde groenten.
6 personen:

Ingrediënten:

165 g koude boter, in klontjes
zout, peper
½ ei
75 rauwe ham, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 lente-uitjes, in ringen
250 g shii-take, voetjes verwijderd, hoedjes in plakjes
1-2 tl bloem
125 g verse roomkaas, in blokjes
1 dl crème fraîche
1 tl mosterd
400-500 g gaar kippenvlees, in reepjes
3-4 el fijngesneden peterselie
1 eidooier
1 el melk

Bereidingswijze:

Doe voor het deeg de bloem, 125 g boter en wat zout in de keukenmachine en meng het mengsel met de pulsknop tot het op broodkruim lijkt.
Voeg ½ ei toe en een kleine beetje koud water en kneed alles snel tot een samenhangend deeg (of kneed het deeg snel met de hand).
Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Bak de ham krokant in 40 g boter.
Bak knoflook, lente-ui en shii-take circa 6 min. mee.
Strooi de bloem erover, roer goed en voeg dan de roomkaas, crème fraîche en mosterd toe en laat de kaas smelten.
Roer kip en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat dit mengsel iets afkoelen en schep het in een diepe ronde schaal.
Klop de eidooier los met de melk.
Rol ¼ deel van het deeg uit tot een lange dunne reep en plak deze reep op de rand van de schaal.
Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel ter grootte van de schaal.
Bestrijk de deegrand op de schaal met losgeklopt eidooier en leg de deegcirkel erop.
Druk de deegranden stevig op elkaar.
Druk in de deegrand een speels patroon.
Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt eidooier en versier het met blaadjes.
Bestrijk ook deze met eidooier.
Bak de pie 45-50 min. in een voorverwarmde oven op 210 ºC.

Wachttijd: 45 minuten.
Bereidingstijd: 35 minuten.

Bron: Libelle
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 13:59:33    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.