anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 13:59:33 Onderwerp: Pie met Kip en Rauwe Ham |
|
|
Pie met Kip en Rauwe Ham
Dit is een ideaal gerecht om een restje koude kip of ander gaar vlees in te verwerken.
Serveer met salade of gegrilde groenten.
6 personen:
Ingrediënten:
165 g koude boter, in klontjes
zout, peper
½ ei
75 rauwe ham, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 lente-uitjes, in ringen
250 g shii-take, voetjes verwijderd, hoedjes in plakjes
1-2 tl bloem
125 g verse roomkaas, in blokjes
1 dl crème fraîche
1 tl mosterd
400-500 g gaar kippenvlees, in reepjes
3-4 el fijngesneden peterselie
1 eidooier
1 el melk
Bereidingswijze:
Doe voor het deeg de bloem, 125 g boter en wat zout in de keukenmachine en meng het mengsel met de pulsknop tot het op broodkruim lijkt.
Voeg ½ ei toe en een kleine beetje koud water en kneed alles snel tot een samenhangend deeg (of kneed het deeg snel met de hand).
Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Bak de ham krokant in 40 g boter.
Bak knoflook, lente-ui en shii-take circa 6 min. mee.
Strooi de bloem erover, roer goed en voeg dan de roomkaas, crème fraîche en mosterd toe en laat de kaas smelten.
Roer kip en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat dit mengsel iets afkoelen en schep het in een diepe ronde schaal.
Klop de eidooier los met de melk.
Rol ¼ deel van het deeg uit tot een lange dunne reep en plak deze reep op de rand van de schaal.
Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel ter grootte van de schaal.
Bestrijk de deegrand op de schaal met losgeklopt eidooier en leg de deegcirkel erop.
Druk de deegranden stevig op elkaar.
Druk in de deegrand een speels patroon.
Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt eidooier en versier het met blaadjes.
Bestrijk ook deze met eidooier.
Bak de pie 45-50 min. in een voorverwarmde oven op 210 ºC.
Wachttijd: 45 minuten.
Bereidingstijd: 35 minuten.
Bron: Libelle |
|