esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Quiche met Ham, Prei en Geitenkaas

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 14:27:26    Onderwerp: Quiche met Ham, Prei en Geitenkaas Reageren met citaat


Quiche met Ham, Prei en Geitenkaas
Voedingswaarde per persoon:
uitgaande van tien punten of mini-quiches:
kcal (kj) 303 (1273)
eiwit 12 g
vet 23 g
koolhydraten 12 g

Ingrediënten:

250 g gekookte ham, iets dikker gesneden
een kant en klare ronde lap bladerdeeg (diepvries) of 6 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
circa 500 g prei
3 eetl (olijf)olie
3 eieren
200 g creme fraiche
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
200 g zachte korstloze geitenkaas

Bereiding:

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200ºC en laat de bakplaat mee voorverwarmen !!!
Bekleed de ingevette vorm (of de vormpjes) met de ontdooide ronde deeglap en druk het deeg stevig in de rand van de vorm.
Of leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 35 cm en bekleed daarmee de vorm.
Prik de deegbodem in met een vork en zet circa 20 minuten in de koelkast.
Druk de overhangende rand terug in de vorm en snijd het resterende overhangende deeg af.
Verwijder intussen het donker gekleurde deel van de prei en snijd het licht gekleurde deel in ringetjes, was ze zorgvuldig,
laat ze uitlekken en dep ze droog.
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de prei regelmatig omscheppend 6-8 minuten tot de prei vocht afgeeft.
Laat in een vergiet goed uitlekken.
Klop de eieren met de creme fraiche, de tijm en wat zout en peper in een kom met een garde los.
Snijd de ham in reepjes.
Verdeel de prei en de ham over de taartbodem.
Verkruimel daarover de geitenkaas en giet de helft van het eimengsel erover.
Zet de vorm op de voorverwarmde bakplaat in het midden van de oven en giet de rest van het eimengsel erbij (zo is het gevaar voor morsen kleiner).
Laat de quiche circa 45 minuten bakken tot het deeg mooi bruin en de vulling gestold is.
Laat de quiche 10 minuten rusten voor de rand van de vorm wordt verwijderd.
Serveer warm of lauwwarm.

Bron: Keurslager
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 14:27:26    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.