anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 14:31:31 Onderwerp: Quiche op Thaise Wijze |
|
|
Quiche op Thaise Wijze
Benodigdheden
( (4-6 personen)
voor het deeg:
200 g bloem
zout
100 g koude boter of margarine
voor de vulling:
15 g boter of margarine
100 g ontbijtspek
250 g kastanjechampignons
1 ui, gesnipperd
1 prei, lichtgroene en witte deel in halve ringen
½ kleine spitskool, in reepjes
kerriepoeder
piment d´Espelette, gemalen*
200 g MonChou Zacht & Luchtig
125 g zure room
scheut kokosmelk (blik)
4 eieren
versgemalen peper, zout
Bereiden:
Zeef voor het deeg de bloem met het zout, voeg de boter toe en snijd deze met twee messen tot kleine stukjes.
Voeg ± 4 el ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat afgedekt ± 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een ingevette quiche- of springvorm van 24 cm Ø mee.
Verhit intussen voor de vulling de boter en bak het spek hierin zachtjes uit.
Bak de champignons 2 min. omscheppend, voeg de ui, de prei en de kool toe en bak 5 min. omscheppend.
Roer er kerrie en piment naar smaak door.
Schep het mengsel in een zeef (vang het kooknat op en gebruik dat voor soep of saus), laat uitlekken en afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de MonChou met de zure room en de kokosmelk glad met een mixer en klop er dan een voor een de eieren door.
Maak pittig op smaak met peper en zout.
Verdeel het groentemengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ± 45 min. gaar en goudbruin.
Bereidingstijd: ± 75 min. (incl. oventijd) + 1 uur rusttijd
*piment d´Espelette is een Frans pepertje uit Baskenland, dat ruikt naar paprika maar een pittige pepersmaak heeft.
De pepertjes zijn vers of in gemalen vorm te koop
Bron: Margriet |
|