esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Quiche op Thaise Wijze

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 14:31:31    Onderwerp: Quiche op Thaise Wijze Reageren met citaat


Quiche op Thaise Wijze

Benodigdheden
( (4-6 personen)

voor het deeg:
200 g bloem
zout
100 g koude boter of margarine

voor de vulling:
15 g boter of margarine
100 g ontbijtspek
250 g kastanjechampignons
1 ui, gesnipperd
1 prei, lichtgroene en witte deel in halve ringen
½ kleine spitskool, in reepjes
kerriepoeder
piment d´Espelette, gemalen*
200 g MonChou Zacht & Luchtig
125 g zure room
scheut kokosmelk (blik)
4 eieren
versgemalen peper, zout

Bereiden:

Zeef voor het deeg de bloem met het zout, voeg de boter toe en snijd deze met twee messen tot kleine stukjes.
Voeg ± 4 el ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat afgedekt ± 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een ingevette quiche- of springvorm van 24 cm Ø mee.
Verhit intussen voor de vulling de boter en bak het spek hierin zachtjes uit.
Bak de champignons 2 min. omscheppend, voeg de ui, de prei en de kool toe en bak 5 min. omscheppend.
Roer er kerrie en piment naar smaak door.
Schep het mengsel in een zeef (vang het kooknat op en gebruik dat voor soep of saus), laat uitlekken en afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de MonChou met de zure room en de kokosmelk glad met een mixer en klop er dan een voor een de eieren door.
Maak pittig op smaak met peper en zout.
Verdeel het groentemengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ± 45 min. gaar en goudbruin.

Bereidingstijd: ± 75 min. (incl. oventijd) + 1 uur rusttijd

*piment d´Espelette is een Frans pepertje uit Baskenland, dat ruikt naar paprika maar een pittige pepersmaak heeft.
De pepertjes zijn vers of in gemalen vorm te koop

Bron: Margriet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 14:31:31    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Hartige taart Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.