anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 14:36:23 Onderwerp: Zalm Pastei |
|
|
Zalm Pastei
Ingrediënten
600 gram zalmfilet, aan één stuk
4 eieren
1 kilo prei, in dunne ringen
30 gram boter
zout, peper
1 deciliter slagroom
7 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeklopt
Bereidingswijze
Kook de eieren hard in circa 6 minuten.
Spoel ze koud, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Bak de prei circa 5 minuten in de boter.
Voeg zout, peper en slagroom toe en stoof de prei nog 5-10 minuten op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Laat de prei iets afkoelen en in een zeef uitlekken.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20 x 40 cm.
Verdeel twee derde deel van de prei over de helft van het deeg.
Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de prei.
Verdeel hier de eieren over en dek af met de rest van de prei.
Vouw het deeg over de vulling dicht. Druk de deegranden goed op elkaar.
Garneer de pastei met de rest van het deeg, plak de garnering met wat water op de pastei.
Bestrijk de pastei met eidooier en bak hem op een met bakpapier beklede bakplaat 30-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer de pastei met bieslook en room.
Bron: Jaccor van Mijnreceptenboek.nl |
|