anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 14:37:58 Onderwerp: Zalm Pie met Prei en Aardappel |
|
|
Zalm Pie met Prei en Aardappel
Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant.
voor 4-6 personen:
Ingrediënten:
600 g aardappelen, geschild
zout, peper
750 g prei, in dunne ringen
ca. 80 g gesmolten boter
5-6 grote vellen filodeeg
300 g gerookte zalm, in plakken
3 eieren
4 el crème fraîche
4 el mascarpone
6 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, dille, bieslook, kervel)
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in circa 20 min.
Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is.
Laat hem iets afkoelen.
Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18×28 cm.
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
Verdeel daarover de plakken zalm.
Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken.
Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
Bereiden: circa 35 min. Oventijd: 20-30 min.
Circa 520 kcal p.p.
Bron: Libelle |
|