anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 15:32:25 Onderwerp: Hete Kip BLT |
|
|
Hete Kip BLT
4 personen
10 min voorbereiden
25 min bereiden
3 uur wachten
Benodigdheden
Keukenmachine, barbecue
Opmerking 'Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe bacon, lettuce, tomato, oftewel BLT-burger.
Ook hierbij geldt dat ik de filet op een matig vuur braadt, zodat het vlees niet te droog wordt, waar kip nogal de neiging toe heeft.'
Ingrediënten:
2 grote rode chilipepers, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
handvol platte peterselieblaadjes, grof gehakt
3 eetlepels olijfolie
2 grote kipfilets, doormidden gesneden
4 plakken doorregen bacon
4 zachte witte broodjes
mayonaise
2 grote handenvol rucola
2 tomaten, in dunne plakjes
Voorbereiden
Doe chilipepers, knoflook en peterselie in een kleine keukenmachine en mix het.
Doe de olie erbij en klop tot alle ingredienten zijn fijngehakt en gelijkmatige spikkels door de olie vormen.
Doe de kip in een nauwsluitende non-metallische schaal en schenk de marinade erover.
Dek af en zet 3 tot 6 uur of een dag tevoren in de koelkast.
Bereiden
Haal de kip 20 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Leg de gehalveerde kipfilets op een snijplank en wikkel elk in een plak bacon.
Verhit de bakplaat van de barbecue matig, druppel er een beetje olijfolie op en vet hem licht in met een kwastje.
Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 10 minuten.
Misschien moet de temperatuur worden bijgesteld om de filets de gehele baktijd zachtjes te laten sissen en let op dat de bacon niet verbrandt.
Duw de dikste delen van de filet een aantal keren met een platte metalen spatel tegen de bakplaat.
Keer de filets om en bak nog eens 10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat 5 minuten op een bord rusten.
Serveer de kip als een BLT-burger, in het broodje, besmeerd met mayonaise en belegd met rucola en tomaat.
Bron: kookboek No-nonsense barbecueën van Ross Dobson. |
|