esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Hete Kip BLT

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 15:32:25    Onderwerp: Hete Kip BLT Reageren met citaat


Hete Kip BLT

4 personen
10 min voorbereiden
25 min bereiden
3 uur wachten

Benodigdheden

Keukenmachine, barbecue
Opmerking 'Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe bacon, lettuce, tomato, oftewel BLT-burger.
Ook hierbij geldt dat ik de filet op een matig vuur braadt, zodat het vlees niet te droog wordt, waar kip nogal de neiging toe heeft.'

Ingrediënten:

2 grote rode chilipepers, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
handvol platte peterselieblaadjes, grof gehakt
3 eetlepels olijfolie
2 grote kipfilets, doormidden gesneden
4 plakken doorregen bacon
4 zachte witte broodjes
mayonaise
2 grote handenvol rucola
2 tomaten, in dunne plakjes

Voorbereiden

Doe chilipepers, knoflook en peterselie in een kleine keukenmachine en mix het.
Doe de olie erbij en klop tot alle ingredienten zijn fijngehakt en gelijkmatige spikkels door de olie vormen.
Doe de kip in een nauwsluitende non-metallische schaal en schenk de marinade erover.
Dek af en zet 3 tot 6 uur of een dag tevoren in de koelkast.

Bereiden

Haal de kip 20 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Leg de gehalveerde kipfilets op een snijplank en wikkel elk in een plak bacon.
Verhit de bakplaat van de barbecue matig, druppel er een beetje olijfolie op en vet hem licht in met een kwastje.
Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 10 minuten.
Misschien moet de temperatuur worden bijgesteld om de filets de gehele baktijd zachtjes te laten sissen en let op dat de bacon niet verbrandt.
Duw de dikste delen van de filet een aantal keren met een platte metalen spatel tegen de bakplaat.
Keer de filets om en bak nog eens 10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat 5 minuten op een bord rusten.

Serveer de kip als een BLT-burger, in het broodje, besmeerd met mayonaise en belegd met rucola en tomaat.

Bron: kookboek No-nonsense barbecueën van Ross Dobson.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 15:32:25    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.