esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Zalmsouffle met Riesling

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Lunchgerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 15:44:11    Onderwerp: Zalmsouffle met Riesling Reageren met citaat



Zalmsouffle met Riesling

Als dit niet feestelijk is....
Een heerlijk luchtige souffle
Heerlijk met een Riesling wijntje
Dit recept is van Elyena van het blog Cooking Melangery
Een aanrader......
Ik weet zeker dat je dat ook vind als je dit recept maakt.
Drink er een koel Riesling wijntje bij


Ingredienten:

Voor de gepocheerde zalm

350 gram zalm filet (ontveld)
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen peper
2 eetlepels witte wijn (Riesling)
1 theelepel tijm

Voor de souffle:

2 eetlepels boter
3 eetlepels sjalotjes (fijn gehakt)
zee zout en vers gemalen peper
1 cup volle melk
4 eidooiers
5 eiwitten
1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)
3 eetlepels Gruyere kaas (geraspt)

Bereiden:

Vul een ondiepe pan met genoeg water om de zalm voor 2/3 onder te laten staan
Voeg de tijm, wijn, zout en peper toe,
Breng op halfhoog vuur zachtjes aan de kook
Kook voor ca 10 minuten
Haal de zalm uit het water en laat afkoelen
Maak de zalm fijn in stukjes...
Warm de oven voor op 200 graden celsius
Vet 4 a 6 ramekins in
Smelt de boter in een pannetje boven halfhoog vuur
Voeg de sjalotjes toe en kook ze voor ca 2 a 3 minuten tot ze glazig zijn
Roer de bloem erdoor en kruid met peper en zout
Voeg de melk toe onder voortdurend roeren
Zet het vuur laag en klop tot een mooie saus
Roer voor 5 minuten tot de saus dikker is geworden.
Klop de eidooiers door het mengsel tot het mengsel romig en fluwelig is
Roer de peterselie en dille door de saus
Laat iets afkoelen en schep de kaas en zalm erdoor
Klop de eiwitten met de mixer op halfhoge snelheid tot mooie pieken
Schep 1/4 van de eiwitten door het zalmmengsel
Schep de overige eiwitten er voorzichtig door
Verdeel het souffle mengsel over de 6 ramekins
Bak ze voor 5 minuten
Zet nu de oventemperatuur op 180 graden celsius en bak nog 15 a 20 minuten
Tot de souffle mooi gerezen is en er goudbruin uitziet
Serveer direct



Bron: Cooking Melangery
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 15:44:11    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Lunchgerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.