anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 15:41:21 Onderwerp: Kip met Rozemarijn |
|
|
Kip met Rozemarijn
Ingrediënten
4 biologische kippenpoten
beetje milde mosterd
beetje honing
flinke scheut witte wijn
beetje kippenbouillon
zout en peper
4 takjes rozemarijn
4 à 8 tenen knoflook, gesnipperd
olijfolie
eventueel crème fraîche of een scheutje room
Bereiding
Voor wie mager wil: Haal het vel van de poten af (scheelt veel vet).
Smeer de poten in met mosterd en honing.
Bak de knoflook aan in de olie (niet bruin laten worden), schep uit de pan en schroei dan de kippenpoten aan beide zijden dicht.
Blus af met scheut witte wijn en voeg de knoflook weer toe en een beetje kippenbouillon (er moet een bodempje vocht in de pan komen) en de rozemarijntakjes.
± 30 - 45 Minuten laten stoven en op smaak brengen met zout en peper.
Naar smaak binden met crème fraîche of een scheutje room.
Lekker met in schil gebakken krielaardappeltjes en een groene salade.
Bron: Kookjij |
|