esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kip op een Bierblikje

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 15:42:57    Onderwerp: Kip op een Bierblikje Reageren met citaat


Kip op een Bierblikje

Ingrediënten:

1 grote, hele kip (ongeveer 1,5 kg) liefst biologisch,
1 blik bier van 5 dl.

Kruidenmengsel:

1 volle theelepel venkelzaad
1 afgestreken theelepel komijnzaad
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
1 volle theelepel bruine suiker
1 afgestreken theelepel mild chilipoeder
zeezout en zwarte peper uit de molen
olijfolie

Bereiding:

Verhit de barbecue of oven tot 200 °C.
Haal de kip uit de koelkast en maak het kruidensmeersel.
Stamp het venkelzaad en komijnzaad in een vijzel fijn en meng ze met het paprikapoeder, de bruine suiker, het chilipoeder en zout en peper.
Roer er ongeveer 3 eetlepels olijfolie door tot het een mooie pasta is.
Wrijf met je vingers de kip vanbinnen en vanbuiten tot in alle hoekjes en gaatjes in met dit smeersel.
Trek het blik bier open, neem een paar flinke slokken zodat het blik ongeveer voor de helft leeg is en laat de kip eroverheen zakken zodat het net lijkt of hij op het blik zit.
Het ziet er niet echt charmant uit, maar vertrouw me: het wordt echt heel lekker.
Als je een barbecue gebruikt, moet je de kooltjes een beetje naar de zijkanten schuiven in plaats van recht onder de kip, zodat de warmte in de barbecue circuleert en de kip gelijkmatig gaar wordt.
In de oven gebeurt dat ook.
Zet de kip heel voorzichtig op het rooster van de barbecue of in een braadslee onder in de oven.
Rooster of braad de kip 70 tot 90 minuten of tot ze goudbruin en krokant is, het vlees van het bot valt en er helder sap uitkomt als je erin prikt.
Mocht dat niet het geval zijn (elke barbecue en oven is anders), dan moet je de kip gewoon iets meer tijd gunnen.
Trek het blik voorzichtig weg als de kip gaar is en dek de kip af met aluminiumfolie en een theedoek terwijl je wat gegrilde groente, salade of warme broodjes klaarzet – maar eigenlijk is het zo lekker dat je er weinig anders bij nodig hebt.

Bon: Jamie Oliver “Jamie’s Amerika”
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 15:42:57    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.