esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kip in Sherry Gembersaus

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 15:39:51    Onderwerp: Kip in Sherry Gembersaus Reageren met citaat


Kip in Sherry Gembersaus

Ingrediƫnten

kipdelen genoeg voor 4 personen
1 dl kippenbouillon (tablet)
2 dl sherry
2 gemberbolletjes
0,5 dl gembersiroop (bijv. uit pot van de bolletjes)
1 dl slagroom
6 takjes peterselie onder het vel verdelen en het vel vastzetten met een prikker
ong. 50 a 75 gram boter/margarine om te braden
zout en peper
garnering: gehakte peterselie

Bereiding

De gemberbolletjes heel fijn snijden en zolang wegzetten.
De kipdelen/poten inwrijven met zout en peper.
De boter in de braadpan verhitten tot het schuim begint weg te trekken.
De kip hierin snel dichtschroeien en wat laten bruinen.
Indien nodig nog wat extra boter toevoegen.
Het vuur laag draaien, het deksel schuin op de pan leggen en de kip laten braden tot mooi bruin en gaar. (30 a 40 min afhankelijk van de kip)
Regelmatig bedruipen en de kipdelen omdraaien.
Je kip is gaar als het vocht dat eruit komt helder is als je in de kip prikt.
Neem de kip uit de pan en verwijder ong. 3/4 deel van het braadvocht. (bewaar dit voor bijv voor een restje in op te warmen)
Voeg dan bouillon + sherry + gembersiroop toe aan het overgebleven braadvocht in de braadpan.
Breng het aan de kook en roer het aanbaksel goed los.
Laat het geheel wat inkoken.
Ondertussen de slagroom in een pannetje verwarmen tot lauwwarm.
Van het vuur halen.
Haal ook de braadpan van het vuur en voeg dan de slagroom + 3/4 deel van de fijngehakte gemberbolletjes bij de sherrysaus in de braadpan.
Zet de braadpan weer op het vuur en blijf roeren tot de saus enigszins bindt. (geen probleem als de saus niet bindt, hoor)
Leg de kip weer in de saus om te warmen, af en toe roeren en kipdelen omdraaien.
Neem de kip uit de pan en leg die in een schaal. Giet een gedeelte van de sherrysaus erover en dien de rest apart op in een sauskom.
Garneer de kip met de achtergehouden fijngehakte gember en peterselie.

Bron: Kookjij
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 15:39:51    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.