anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 15:39:51 Onderwerp: Kip in Sherry Gembersaus |
|
|
Kip in Sherry Gembersaus
Ingrediƫnten
kipdelen genoeg voor 4 personen
1 dl kippenbouillon (tablet)
2 dl sherry
2 gemberbolletjes
0,5 dl gembersiroop (bijv. uit pot van de bolletjes)
1 dl slagroom
6 takjes peterselie onder het vel verdelen en het vel vastzetten met een prikker
ong. 50 a 75 gram boter/margarine om te braden
zout en peper
garnering: gehakte peterselie
Bereiding
De gemberbolletjes heel fijn snijden en zolang wegzetten.
De kipdelen/poten inwrijven met zout en peper.
De boter in de braadpan verhitten tot het schuim begint weg te trekken.
De kip hierin snel dichtschroeien en wat laten bruinen.
Indien nodig nog wat extra boter toevoegen.
Het vuur laag draaien, het deksel schuin op de pan leggen en de kip laten braden tot mooi bruin en gaar. (30 a 40 min afhankelijk van de kip)
Regelmatig bedruipen en de kipdelen omdraaien.
Je kip is gaar als het vocht dat eruit komt helder is als je in de kip prikt.
Neem de kip uit de pan en verwijder ong. 3/4 deel van het braadvocht. (bewaar dit voor bijv voor een restje in op te warmen)
Voeg dan bouillon + sherry + gembersiroop toe aan het overgebleven braadvocht in de braadpan.
Breng het aan de kook en roer het aanbaksel goed los.
Laat het geheel wat inkoken.
Ondertussen de slagroom in een pannetje verwarmen tot lauwwarm.
Van het vuur halen.
Haal ook de braadpan van het vuur en voeg dan de slagroom + 3/4 deel van de fijngehakte gemberbolletjes bij de sherrysaus in de braadpan.
Zet de braadpan weer op het vuur en blijf roeren tot de saus enigszins bindt. (geen probleem als de saus niet bindt, hoor)
Leg de kip weer in de saus om te warmen, af en toe roeren en kipdelen omdraaien.
Neem de kip uit de pan en leg die in een schaal. Giet een gedeelte van de sherrysaus erover en dien de rest apart op in een sauskom.
Garneer de kip met de achtergehouden fijngehakte gember en peterselie.
Bron: Kookjij |
|