Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 15:44:11 Onderwerp: Zalmsouffle met Riesling |
|
|
Zalmsouffle met Riesling
Als dit niet feestelijk is....
Een heerlijk luchtige souffle
Heerlijk met een Riesling wijntje
Dit recept is van Elyena van het blog Cooking Melangery
Een aanrader......
Ik weet zeker dat je dat ook vind als je dit recept maakt.
Drink er een koel Riesling wijntje bij
Ingredienten:
Voor de gepocheerde zalm
350 gram zalm filet (ontveld)
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen peper
2 eetlepels witte wijn (Riesling)
1 theelepel tijm
Voor de souffle:
2 eetlepels boter
3 eetlepels sjalotjes (fijn gehakt)
zee zout en vers gemalen peper
1 cup volle melk
4 eidooiers
5 eiwitten
1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)
3 eetlepels Gruyere kaas (geraspt)
Bereiden:
Vul een ondiepe pan met genoeg water om de zalm voor 2/3 onder te laten staan
Voeg de tijm, wijn, zout en peper toe,
Breng op halfhoog vuur zachtjes aan de kook
Kook voor ca 10 minuten
Haal de zalm uit het water en laat afkoelen
Maak de zalm fijn in stukjes...
Warm de oven voor op 200 graden celsius
Vet 4 a 6 ramekins in
Smelt de boter in een pannetje boven halfhoog vuur
Voeg de sjalotjes toe en kook ze voor ca 2 a 3 minuten tot ze glazig zijn
Roer de bloem erdoor en kruid met peper en zout
Voeg de melk toe onder voortdurend roeren
Zet het vuur laag en klop tot een mooie saus
Roer voor 5 minuten tot de saus dikker is geworden.
Klop de eidooiers door het mengsel tot het mengsel romig en fluwelig is
Roer de peterselie en dille door de saus
Laat iets afkoelen en schep de kaas en zalm erdoor
Klop de eiwitten met de mixer op halfhoge snelheid tot mooie pieken
Schep 1/4 van de eiwitten door het zalmmengsel
Schep de overige eiwitten er voorzichtig door
Verdeel het souffle mengsel over de 6 ramekins
Bak ze voor 5 minuten
Zet nu de oventemperatuur op 180 graden celsius en bak nog 15 a 20 minuten
Tot de souffle mooi gerezen is en er goudbruin uitziet
Serveer direct
Bron: Cooking Melangery _________________
|
|