esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Langzaam Gebraden Kip met Knoflook en Citroen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 16:05:33    Onderwerp: Langzaam Gebraden Kip met Knoflook en Citroen Reageren met citaat


Langzaam Gebraden Kip met Knoflook en Citroen

5 personen,
2 uur 45 min. bereiden

Ingrediënten:

1 kip (2 tot 2¼ kg), in 10 stukken verdeeld
1 bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
2 citroenen zonder waslaagje, elk in acht stukjes
een handjevol verse tijm
3 eetlepels olijfolie
150 ml witte wijn

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C

Bereiden

Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij.
Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken.
Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee.
Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.
Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd.
Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren.

Serveer dit gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee.
Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.

Persoonlijke noot van Nigella:
Dit is zo'n gerecht dat je onmogelijk maar een keer kunt maken, ik bedoel, na de eerste keer ben je meteen verslaafd.
Het is zo lekker makkelijk: je hoeft alleen maar alles bij elkaar in een braadslee te leggen en die in de oven te zetten, en je huis vult zich met de zomerse geuren van citroen en tijm - en natuurlijk, zachte, bijna honingzoete knoflook.
Het idee heb ik van de Franse kipstoofsels met hele tenen knoflook, die ik alleen nog een beetje wil oppeppen met een zomerse citroen. Het mooie ervan is dat je de citroen niet alleen als smaakgever gebruikt, maar ook als volwaardig onderdeel van het gerecht.
Door de grote stukken langzaam in de oven mee te laten bakken karameliseren ze bijna en kun je ze zo eten, met schil en al.
De bitterzure vruchten zijn door de warmte lekker zoet geworden.

Bron: Voor altijd zomer van Nigella Lawson
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 16:05:33    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.