esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Spaanse Kip met Wijn en Chocolade

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 16:14:43    Onderwerp: Spaanse Kip met Wijn en Chocolade Reageren met citaat


Spaanse Kip met Wijn en Chocolade

Ingrediƫnten voor 8 personen:

75 gr. rundvet
200 gr. spek in blokjes
2 kippen van elk ca. 1250 gr. in stukken gesneden
zout en versgemalen peper
15 gr. bloem
1 dl. droge rode wijn
8 dl. water
2 laurierblaadjes
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1/2 theelepel tijm
85 gr. blanke amandelen
85 gr. pijnboompitten
3 theelepels geraspte bittere couverturechocolade

Bereiding:

Smelt het rundvet in een ruime braadpan en bak hierin de blokjes spek tot ze bruin en knapperig zijn
Schep de spek uit het vet en laat het op keukenpapier uitlekken
Bestrooi de kipdelen met zout en versgemalen peper en braad ze - eventueel in gedeelten - om en om bruin in het achtergebleven vet
Leg de stukken kip apart en bak de geschilde uitjes onder af en toe omschudden in het braadvet aan
Schep ook de uitjes uit het vet en leg deze bij de kip
Giet nu het overtollig braadvet weg op een bodempje na en fruit hierin de bloem lichtbruin
Blus af met de wijn en het water en roer de aanbaksels goed los
Breng het geheel aan de kook en voeg het laurierblad, de peterselie en tijm toe plus de achtergehouden spekblokjes en kipdelen
Leg de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ca. 30 min. sudderen
Stamp intussen de amandelen, pijnboompitten en geraspte chocolade samen fijn in een vijzel en roer deze massa door het braadvocht in de pan
Voeg ook de uitjes toe en leg opnieuw de deksel op de pan
Laat alles samen nog eens een half uurtje sudderen tot de kip zacht en gaar is
Proef op peper en/of zout en dien direct op

Voedingswaarde per portie uitgaande van 8 pers.
Kcal: 691
E (g) 59
V (g) 46
Verzadigd vet (g) 12
Koolhydraten (g) 7
Vezel 3

Bron: Food Focus
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 16:14:43    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.