anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 17 Jul 2024 16:14:43 Onderwerp: Spaanse Kip met Wijn en Chocolade |
|
|
Spaanse Kip met Wijn en Chocolade
Ingrediƫnten voor 8 personen:
75 gr. rundvet
200 gr. spek in blokjes
2 kippen van elk ca. 1250 gr. in stukken gesneden
zout en versgemalen peper
15 gr. bloem
1 dl. droge rode wijn
8 dl. water
2 laurierblaadjes
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1/2 theelepel tijm
85 gr. blanke amandelen
85 gr. pijnboompitten
3 theelepels geraspte bittere couverturechocolade
Bereiding:
Smelt het rundvet in een ruime braadpan en bak hierin de blokjes spek tot ze bruin en knapperig zijn
Schep de spek uit het vet en laat het op keukenpapier uitlekken
Bestrooi de kipdelen met zout en versgemalen peper en braad ze - eventueel in gedeelten - om en om bruin in het achtergebleven vet
Leg de stukken kip apart en bak de geschilde uitjes onder af en toe omschudden in het braadvet aan
Schep ook de uitjes uit het vet en leg deze bij de kip
Giet nu het overtollig braadvet weg op een bodempje na en fruit hierin de bloem lichtbruin
Blus af met de wijn en het water en roer de aanbaksels goed los
Breng het geheel aan de kook en voeg het laurierblad, de peterselie en tijm toe plus de achtergehouden spekblokjes en kipdelen
Leg de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ca. 30 min. sudderen
Stamp intussen de amandelen, pijnboompitten en geraspte chocolade samen fijn in een vijzel en roer deze massa door het braadvocht in de pan
Voeg ook de uitjes toe en leg opnieuw de deksel op de pan
Laat alles samen nog eens een half uurtje sudderen tot de kip zacht en gaar is
Proef op peper en/of zout en dien direct op
Voedingswaarde per portie uitgaande van 8 pers.
Kcal: 691
E (g) 59
V (g) 46
Verzadigd vet (g) 12
Koolhydraten (g) 7
Vezel 3
Bron: Food Focus |
|