esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Thaise Curry met Kip Sperziebonen en Kokos

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 17 Jul 2024 16:19:50    Onderwerp: Thaise Curry met Kip Sperziebonen en Kokos Reageren met citaat


Thaise Curry met Kip Sperziebonen en Kokos
4 personen
30 min. bereiden

Ingrediƫnten

2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gehakt
1-2 eetlepels groene currypasta
500 g kippendijfilets, het vel verwijderd, in dunne repen gesneden
250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
4 citrusbladen, in sliertjes gesneden, of 1 theelepel geraspte limoenschil
500 ml dikke kokosmelk
250 ml kippenbouillon of water
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes (desgewenst)
1 eetlepel vissaus, of naar smaak
1 eetlepel versgeperst limoensap
1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
Thaise basilicumblaadjes, in sliertjes, ter garnering

Bereiden

Verhit de olie in een wok op een matig vuur en roerbak er de knoflook en ui 1-2 minuten in tot ze gaar zijn en hun geuren gaan afgeven.
Voeg de groene currypasta toe en roerbak 1-2 minuten.
Voeg de kip, sperziebonen en citrusbladen of het limoenraspsel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kip net gaar is.
Voeg de kokosmelk en het water of de kippenbouillon toe en breng langzaam aan de kook.
Draai het vuur laag en laat zonder deksel 3-5 minuten sudderen, of tot het nat iets is ingekookt.
Schep er de gehakte korianderblaadjes als u die gebruikt door en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en de suiker.
Proef en voeg zo nodig extra vissaus en/of limoensap toe.
Laat alles nog 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur.
Schep in kommen.
Garneer met sliertjes basilicum en serveer de curry met gestoomde rijst.

Bron: Wokken bij jou of bij mij thuis van Vicki Liley
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 17 Jul 2024 16:19:50    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kip Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.