esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Jeanne`s Mincemeat

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 22 Jul 2024 09:32:53    Onderwerp: Jeanne`s Mincemeat Reageren met citaat



Jeanne`s Mincemeat

Ik maak al een paar jaar mincemeat in eind September
Zodat de smaken goed kunnen intrekken
In de loop der tijd heb ik enige aanpassingen in het recept gedaan
En nu heb ik geheel mijn eigen recept gemaakt
Krenten doe ik er niet in, ik vind ze te hard
De rozijnen doe ik royaal erin
En cranberry`s en dadels is ook yummie
Het ruikt goed wat in de pot zit.....
En ik denk dat de mincepie`tjes best zullen smaken als ik ze ga bakken
Dit is mijn recept van mincemeat.....
Ook lekker als laagje in appeltaart (cupcakes ga ik nog uitproberen)


Ingredienten:

2 goudrenetten
1 sinaasappel (sap & rasp)
2 citroenen (sap & rasp)
250 gemengde rozijnen (A.H.)
100 gram gedroogde cranberry`s
50 gram gedroogde ananas (in stukjes)
200 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
200 gram grote gele rozijnen
dadels (fijn gesneden)
350 gram donkere basterdsuiker
1 & 1/2 borrelglas whiskey
250 gram boter (heel koud)

Kruidenmengsel:

1 & 1/2 theelepel all spice
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardamom

Bereiden:

Schil de appelen en verwijder het klokhuis
Zet met 1 eetlepel water op en kook er moes van
Laat helemaal afkoelen
Schep de afgekoelde moes in een schaal
Voeg het gedroogde fruit toe en rasp van citroen en sinaasappel
Rasp de boter fijn (zo vlug mogelijk,
Voeg de suiker toe en hussel alles even door elkaar
Mix de kruiden in een kommetje door elkaar
Strooi dit over het mengsel en hussel door
Voeg nu het citroen en sinaasappelsap en whiskey (of rum)
Hussel alles door en zet een nachtje weg
Doe alles in een pan en laat het op zacht vuurtje langzaam warm worden
Laat ca 15 a 30 minuten zachtjes sudderen
Ze dikt enigszins in....
Haal de pan van het vuur
Doe de mince in een grote weckpot
Zet koel en donker weg voor minstens 3 weken
Lekker voor kleine mincepie`s
Maar als vulling bij appeltaart ook prima te gebruiken
Mincemeat word lekkerder als het enige weken staat
Je kunt het tot ca 1 jaar bewaren


Bron: ik
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 22 Jul 2024 09:32:53    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.