Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 10:54:38 Onderwerp: Tartiflette |
|
|
Tartiflette
Dit is echt heel lekker
Ik gebruik hiervoor mn kleine pannetjes
Dat staat ook zo gezellig....en yummie
Ingredienten:
1 reblochon fermier (Franse Bergkaas)
1 kg stevige, bijna gaar gekookte aardappelen, in schijfjes
200 g spekjes, uitgebakken
1 el crème fraîche
wat fijngesnipperde bieslook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de helft van de aardappelschijfjes met de helft van de spekjes op de bodem van een beboterde ovenschaal
Snijd de reblochon (met korst!) horizontaal in tweeën en leg 1 helft op de aardappelschijfjes.
Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en de spekjes.
Bestrooi met wat vers gemalen peper.
Bestrijk de andere helft van de reblochon met crème fraîche en leg de kaas op de aardappelschijfjes.
Bestrooi met de bieslook.
Zet 20 min. in de oven of tot de bovenkant mooi gegratineerd is.
Lekker bij een groene salade met een Franse vinaigrette met knoflook.
Tip
Dit recept is voor 4 personen
Voor zn 2tjes heb ik 1 kaasje gebruikt
De spekjes en aardappelen ook gehalveerd _________________
|
|