anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 11:44:54 Onderwerp: Penne All'Arrabbiata met Bacon |
|
|
Penne All'Arrabbiata met Bacon
4 personen
40 min. bereiden
Ingrediënten:
1 klontje boter
2 uien, fijngesnipperd
10 plakjes bacon, in kleine reepjes
2 blikken gepelde tomaten (totaal 800 g)
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
4 eetlepels droge witte wijn
2 mespuntjes suiker
½ theelepel sambal
2 mespuntjes cayennepeper
1 eetlepel olijfolie
500 g penne
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden:
- Verhit een klontje boter in een grote (braad)pan.
- Doe de uien en stukjes bacon erbij en bak ze ongeveer 4 minuten.
- Voeg de tomaten, knoflook, witte wijn, suiker en sambal toe.
- Breng op smaak met peper en laat alles 25 minuten zachtjes pruttelen; roer regelmatig.
- Proef even en breng de saus verder op smaak met cayennepeper.
- Breng ca. 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de saus een grote
pan water aan de kook en voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 9 minuten).
- Laat de gare penne goed uitlekken en doe hem in een kom.
- Maak in het midden een kuiltje en schenk daar de saus all'arrabiata in.
- Serveer de penne all'arrabiata onmiddellijk en geef de Parmezaanse kaas erbij.
Bron: Pasta & lasagne van Aude de Galard & Leslie Gogois |
|