Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 12:16:45 Onderwerp: Schouderkarbonade op de BBQ |
|
|
Schouderkarbonade op de BBQ
Ingredienten
700 gram schouderkarbonade
2 tenen tenen knoflook
Sojasaus of ketjap manis
Curry (kruiden ketchup)
Bereiden
Marinade
1 dag voor je een barbecue hebt, maak je de marinade.
In een ruime schaal of kom doe je de inhoud van een ½ fles curry en ½ fles sojasaus.
Schil 2 tenen knoflook, hak in fijne stukjes en voeg bij het mengsel van curry en sojasaus.
Meng het geheel nu goed met een vork.
Voeg daarna 1 voor 1 de schouderkarbonades toe.
Zorg dat elke karbonade ondergedompeld is met de marinade zodat deze goed in het vlees kan trekken.
Zet nu voor 1 dag in de koelkast.
Af en toe de karbonades een keer omdraaien.
BBQ
Haal de karbonades een ½ uur voor je gaat barbecueën uit de koelkast en laat de marinade goed uitlekken.
Gril het vlees nu in 10 tot 15 minuten op je barbecue met withete kolen of briketten.
Keer regelmatig en serveer direct met een salade, frietjes of een lekker stuk vers stokbrood.
Smullen maar! _________________
|
|