Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 13:26:21 Onderwerp: BBQ Spiesen met Garnalen |
|
|
BBQ Spiesen met Garnalen
Garnalen zijn altijd een lekkere snack voor bij de tapas of gewoon om te serveren als amuse.
In dit recept worden garnalen op twee manieren gemarineerd.
Ben je gek op pittig tot heet of ga je liever voor een iets zoetere marinade.
Smaken verschillen en daarom twee lekkere marinades gemaakt die perfect zijn voor garnalen.
Ingrediënten pittige marinade
500 gram jumbo garnalen
3 limoenen
3 rode pepers
6 teentjes knoflook
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
30 ml rode wijnazijn
zout en versgemalen peper
Ingrediënten zoete marinade
500 gram jumbo garnalen
4 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel sojasaus
1,5 eetlepel honing
1 limoen
verse peterselie
verse tijm
1 teentje knoflook
zout en versgemalen peper
Voorbereiding pittige marinade garnalen
Pel ten eerste de knoflook en snijd de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes.
Wanneer je van extra heet houd kun je de zaadjes laten zitten.
Snijd vervolgens de knoflook en rode peper fijn.
Neem daarna een kom en voeg hierin de knoflook, rode peper, tomatenpuree, rode wijnazijn, gerookte paprikapoeder en het sap van 3 limoenen.
Mix het mengsel tot een puree met een keukenmachine.
Proef de marinade en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg de garnalen in een kom en bedek met de marinade.
Dek ten slotte de kom af en marineer voor minimaal 30 minuten.
Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.
Voorbereiding zoete marinade garnalen
Neem ten eerste een kom en meng de olijfolie, sojasaus en honing door elkaar.
Rasp vervolgens de schil van één limoen en voeg toe aan de marinade.
Pel daarna de knoflook en pers deze uit boven de marinade.
Snijd ongeveer 2 eetlepels van de verse kruiden fijn en roer door de marinade.
Voeg de garnalen toe en roer alles goed door elkaar.
Dek ten slotte de kom af en marineer de garnalen voor ongeveer 2 uur.
Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.
Bereiding garnalen op de BBQ
Maak ten eerste je bbq aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.
Laat de bbq goed doorbranden zodat je alleen een aslaag hebt en je geen vlammen ziet
Leg vervolgens de garnalen spiesen boven het directe gedeelte op het rooster.
Zorg ervoor dat de houtenspiesen in het water hebben gelegen.
Hierdoor heb je minder snel kans dat de houtenspiesen verbranden tijdens de bereiding.
Grill de garnalen aan beide zijden tot ze gaar zijn.
Haal ten slotte de garnalen spiesen van de BBQ en serveer direct.
Bron:inamood _________________
|
|