esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Mosselsoep:

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 08:26:01    Onderwerp: Mosselsoep: Reageren met citaat



Mosselsoep:

Mosselen...de een gruwt ervan en de ander vind ze overheerlijk
En je kunt erzoveel mee doen....
Gekookt uit het Mosselpannetje of gebakken,
Als Mosselsate of Mosselhachee....
Er zijn zoveel bereidingen met mosselen
Deze soep is er 1 van....


Ingrediƫnten
(4 personen):

50 gram roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
2 cm rode peper, fijngehakt
1/2 theelepel kerriepoeder
50 gram bloem
1 l mosselvocht (zie tip), op kamertemperatuur en gezeefd
100 ml witte wijn
75 ml slagroom
restje mosselen, bijv. 100-200 g
4 takjes dille, grof gehakt

Bereiden:

Smelt in een (soep)pan de boter.
Fruit de sjalot met de rode peper.
Voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe.
Klop tot een gladde, gebonden soep.
Voeg de wijn, de slagroom en de mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.

TIP 1:
Geen restjes?
Controleer 1 kg mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Doe de mosselen met 150 ml wijn en 1 bosje selderij in een ruime hoge pan.
Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.
Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
Vul bij te weinig mosselvocht het vocht tot 1 l aan met visbouillon (van tablet).

TIP 2:
Mosselkookvocht kun je, net als (een restje) gekookte mosselen, prima in de diepvries bewaren. Ideaal voor een spontaan mosselsoepje!

Bron: Mosselen
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 08:26:01    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.