esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Pasta Fagioli Soup

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 08:45:04    Onderwerp: Pasta Fagioli Soup Reageren met citaat



Pasta Fagioli Soup

We gebruiken allemaal wel pasta in de soep....
Maar vaak is dat in de vorm van vermicelli
engelenhaar...fijn...middel...grof
Een handje rijst in de soep word ook wel gedaan
(ik doe dat met tomatensoep)
Deze soep is ook met pasta en yummie wat is dit lekker
Een dikke korte pasta geeft toch weer een andere structuur aan de soep
Je kunt in plaats van italiaanse sausijsjes ook gehakt nemen
Kruid ze dan met italiaanse kruiden
En maak er grotere balletjes van.




Ingredienten:

1 pond italiaanse sausijsjes
4 plakjes bacon (fijn gesneden)
1 ui (gesnipperd)
2 a 3 teentjes knoflook (uit de pers)
8 cups kippenbouillon
2 cups water
1 blik tomatenblokjes (liefst geroosterde tomaten)
2 blikjes canellini bonen
1 pak spinazie (ontdooid uit diepvries)
1 pot tomatensaus
1/4 cup gehakte peterselie of 1 eetlepel gedroogde peterselie
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder (of uienvlokken fijn gehakt)
1/2 theelepel vers gemalen peper
1/8 theelepel rode peper vlokken
1 cup pasta schelpjes of korte dikke macaroni

Bereiden:

Zet een grote pan op halfhoog vuur
Doe de bacon erin en laat het bruin worden
Zet het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe
Roer in de pan ca 1 minuut
Voeg de sausijsjes toe en bak dit tot ze niet meer roze zijn en de ui glazig is
Doe de kippenbouillon erbij, water, de tomatenstukjes,bonen en spinazie roer door
Voeg de oregano, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en rode pepervlokken toe
(geen verse kruiden)
Zet het vuur hoger en breng aan de kook
Doe het deksel op de pan en laat sudderen (niet koken)ca 30 minuten
Voeg nu de verse kruiden toe met de pasta
Breng aan de kook tot de pasta al dente is
Serveer de soep met geraspte parmezaanse kaas en knoflookbrood

Bron: That Some Good Cooking
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 08:45:04    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.